Buningh

CONTACT: (+31) 10 414 05 60

thuiswinkelwaarborg
0item(s)

Er bevinden zich geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Wat is het verschil tussen eendendons en ganzendons?

Het verschil tussen eenden- en ganzendons heeft te maken met de grote van een donsvlok. Een gans is groter dan een eend, dit betekent grotere donsvlokken van de gans en kleinere van een eend, De grote ganzenvlokken hebben een hogere isolatiewaarde. Je hebt hierdoor minder dons nodig om hetzelfde warmte percentage te bereiken. Qua comfort betekent dit een lichter dekbed als het gevuld is met ganzendons. Een lichter dekbed wordt over het algemeen als zeer comfortabel ervaren, het kost minder energie om je in bed te bewegen.

Daarnaast hebben we nog het percentage dons, eventueel in combinatie met veren. De regels zijn sinds 2001 aangescherpt. Er is een nieuwe Europese regelgeving van kracht onder de code EN 12934. Hierin staat nauwkeurig beschreven aan welke eisen donzen dekbedden moeten voldoen. Consumentenorganisaties zorgen ervoor dat deze worden nageleefd.

De belangrijkste in Nederland voorkomende donskwaliteiten zijn:
15% dons Samengesteld uit minimaal 15% gewichtsaandelen dons en 85% veertjes.
65% dons Samengesteld uit minimaal 65% gewichtsaandelen dons en 35% veertjes.
90% dons Samengesteld uit minimaal 90% gewichtsaandelen dons en 10% veertjes.
100% dons Bestaat uit 100% dons en dus geen veertjes.

Het donsgehalte is prijsbepalend is, een hoger donsgehalte is meestal duurder dan een dekbed met een lager donsgehalte. Een dekbed met een hoger donsgehalte is lichter in gewicht en daardoor veel comfortabeler in gebruik.

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)


 

© Buningh interieuradvies & wooncollecties: meubilair, behang, lampen, bedden, accessoires, stoffen, tapijt en gordijnen van de leukste merken | Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

Algemene voorwaarden Privacy Policy Sitemap