Als de nieuwe behangcollectie van Elitis uitkomt zijn wij er als de kippen bij. De relatie tussen Buningh en Elitis bestaat al zeker tien jaar maar toch weet het bedrijf ons steeds weer op een positieve manier te verrassen. Wij zijn dol op de behangcollecties van Elitis en werken daar dan ook heel graag mee.

Zo kwam het bericht dat er in september van dit jaar een tussen collectie behang uit zou gaan komen. En ja hoor, hij is wederom prachtig. Uiteraard hebben wij als eerste wij het staalboek in huis. De behangcollectie van Elitis heet Indomptée en borduurt voort op de bekende Natives en Movida collectie. De collectie Indomptée is net als deze series met haartjes bedekt, een uniek procedé. Dit maakt van je muur een echte knuffelmuur.

Afbeelding: Elitis Indomptée Appaloosa

In de Elitis Indomptée collectie zitten 3 effen blokdessins en 2 panorama's. De Indomptée Sierra heeft kleine blokjes en is te kiezen in 9 kleuren. Het behang is 100 cm breed en zit op een rol van 10 meter. De kleine blokjes zijn heel mooi om toe te passen op een wand in een woon- of slaapkamer. Het is aan te raden de andere wanden effen te laten, met behang of schilderwerk. De Indomptée Appaloosa is een blokpatroon in wildverband. Persoonlijk vind ik de groene, de VP 618_16 echt prachtig. De Indomptée Movida is de bekende blok die we al jaren met veel liefde adviseren. Prachtige nieuwe kleuren versterken de bestaande. Een keuze voor dit Elitis behang is nog steeds een absolute aanrader. De Movida is als enige 70 cm breed en daarom voordeliger dan de andere uit deze serie. Gemiddeld plak je een wand van 210 cm breed uit 1 rol. De overige uit deze collectie hebben een breedte van 100 cm. Dan plak je gemiddeld een wand van 300 cm breed uit 1 rol. De prijzen variëren tussen de € 185,00 en € 128,00 per rol.

Afbeelding: Elitis Indomptée Movida

Het materiaal van de Elitis Indomptée collectie is vinyl op een papieren ondergrond. Super sterk, makkelijk te plakken en echt het blijft jarenlang super mooi. En stel... je bent na jaren uitgekeken op het behang, wat wij ons overigens moeilijk voor kunnen stellen, dan is het behang een voudig te verwijderen. Je trekt de behangbanen makkelijk van de muur. Zonder de muur te beschadigen dus dat is ook heel erg aangenaam. Naast de 3 blokmotieven uit de Elitis Indomptée collectie zijn de 2 Panorama's ook aan te raden. Je moet dit eigenlijk vergelijken met een kunstwerk. Oke, ze zijn misschien een beetje kostbaar maar je hebt dan ook een unieke muur die niet meer vraagt om een schilderij of andere muurdecoratie. De panorama's hebben een afmeting van 280 cm breed x 300 cm hoog, verdeeld over 4 banen van 70 cm. Als je wand breder is dan bestaat er per panorama de mogelijkheid om een losse baan bij te bestellen. Zo kom je altijd op de gewenste breedte van je muur. De panorma's uit de Indomptée collectie heten Balmoral, een verloop van ruiten en de Tripeca een kleurig kleurverloop.

Afbeelding: Elitis Indomptee Sierra, Balmoral en Tribeca

Wil je meer weten over deze behang collectie? In de studio aan de Mecklenburglaan 21 te Rotterdam heeft BuninghNext als enige in Nederland hele collectie Elitis behang collectie compleet. Ervaar de meerwaarde van behang en blader online door de Elitis collectie en laat je inspireren.